ABOUT US?


L’Associació de Comerciantes de Calonge (ACC)
comença a caminar l’onze de març de 1987, aquest dia es van reunir una comissió gestora, integrada per divuit persones, que va acordar la constitució de l’Associació i redactar-ne els estatuts. Durant aquest vint anys, com en qualsevol altra entitat, empresa, i fins i tot parella, s’han viscut alts i baixos, però el sol fet que l’Associació encara estigui operativa, és motiu d’orgull per part de tots.


A partir de l’any 2001 hi ha una revifalla incitada en part per l’Ajuntament, que creu que una entitat com l’ACC hauria de tenir més pes i involucrar-se més en el teixit comercial i social de Calonge, i en part com a resposta per una sèrie d’actuacions dutes a terme pel mateix Ajuntament, amb les quals la immensa majoria de comerciants no hi estaven d’acord o creien que es podien fer d’una altra manera. Arrel d’aquests fets, es va començar com aquell que diu de zero, nova junta, nous estatus, intentant incloure el Comerç de Calonge ens les noves tecnologies, amb la creació d’una web de l’ACC, i adherint-se a l’Associació de Botiguers de Catalunya (ABC), és a dir, es va intentar ser decisius en qualsevol mesura que pugues afectar al nostre comerç de Calonge.

L’any 2003 l’ACC engega un pla de dinamització, juntament amb l’Ajuntament de Calonge, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Palamós i la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu es impulsar totes aquelles actuacions de dinamització del comerç urbà, orientades a la satisfacció de les necessitats dels consumidors residents en el municipi, així com les vinculades als compradors ocasionals que per motius estacionals puguin desenvolupar els seus actes de compra en aquest espai.

Els estatus de l’any 1987 deien...”actua en bé de les millores de la comunitat i del seu desenvolupament ciutadà buscant el millorament de la vida comunitària de la zona de la població”, creiem que aquesta premissa actualment és molt valida i això es el que persegueix l’ACC, fomentar la cohesió i el respecte entre els mateixos associats i la població en general.

La tasca principal de la nostra Associació és potenciar el comerç a Calonge en totes les seves vessants, i ara és el moment de demostrar-ho. Nosaltres estem disposats a treballar per aconseguir-ho conjuntament amb les institucions municipals, sempre que sigui per avançar, amb respecte mutu.

No volem acabar sense tenir una menció per a tots els comerciants, que sense ells en aquests moments moltes de les coses que s’estan duent a terme no serien  possibles, tant si són socis com si no ho són. I aquells que encara no ho siguin els encoratgem a fer-se’n

 

 

L'OBJECTIU


És impulsar totes aquelles actuacions de dinamització del comerç urbà, orientades a la satisfacció de les necessitats dels consumidors residents en el municipi, així com les vinculades als compradors ocasionals que per motius estacionals puguin desenvolupar els seus actes de compra en aquest espai.


La nova junta, que va prendre les regnes de l'associació al juny de l'any passat, fa un balanç positiu de l'any 2015. Les activitats que hem organitzat han funcionat bé i vam acabar l'any en números positius.
Tenim diversos projectes i idees amb els quals estem molt il·lusionats.

Però també volem subratllar alguns punts que hem de millorar si volem poder seguir endavant i participar de manera activa en la vida del nostre poble.

Primer de tot, la poca participació dels nostres membres. La junta està formada per quatre membres: el president, el tresorer, la secretària i un vocal. L'equip es completa amb el coordinador de l'entitat. Cinc persones. A llarg termini, és insuficient i, sense reforços, acabarem cansats. Sabem perfectament que cadascú té la seva vida, el seu treball i poc temps de dedicar a activitats voluntàries. Per això, hem decidit canviar l'organització de l'associació per fer-la més participativa, i que no resulti ser un pes massa important per als seus membres.

A partir d'ara, volem que la junta estigui composta, a part dels actuals membres, d'un coordinador dels comerciants, d'un coordinador dels empresaris i de 4 vocals més. Busquem a 6 persones que vinguin a ocupar aquests llocs a la junta. Això ens permetrà repartir-nos la feina perquè no suposi una càrrega important.

Però el que ens sembla més important encara és recentrar el paper de l'associació. Nosaltres pensem que una associació de comerciants i empresaris s'ha d'encarregar de defensar els interessos dels seus membres, i no ser una empresa d'organització de fires. Seguirem organitzant les activitats d'estiu i de Nadal, que estan molt consolidades i apreciades pel públic, però, a partir d'ara, ens centrarem en ser una corretja de transmissió entre els nostres associats i les autoritats, en actuar com a grup de pressió, perquè junts tenim més pes que sols.
Creiem que serem més eficients per donar suport a les idees i iniciatives individuals, perquè són els nostres membres els que saben millor el que els convé. Per això volem crear, sota la supervisió dels coordinadors, subgrups d'interessos com, per exemple, el dels actors de la restauració o de la construcció, perquè ells vinguin amb les seves idees i organitzin, amb la nostra ajuda logística, les manifestacions o activitats que els convenen.

I, finalment, ens cal més associats. No és cap secret que la base de l'èxit són els diners. La quota de l'associació és de 100 € a l'any que es cobren en dues vegades. Aquesta quota permet a l'associat anunciar-se a l'aplicació ia la pàgina web de l'associació. Li dóna dret a una parada gratuïta oa cost reduït en les fires que organitzem, li dóna accés als avantatges que podem aportar mitjançant convenis amb empreses de serveis, li permet adherir-se a la Costa Brava Card, tenir veu en les nostres reunions i ajuda en les seves relacions amb l'ajuntament. Amb la seva aportació, l'associat participa en l'animació del poble, el que atrau turistes i nous residents, i augmenta les seves possibilitats de fer negocis.
La quantitat de subvencions que rebem, tant de l'ajuntament com de la Generalitat és directament proporcional als nostres propis ingressos, per tant, quants més associats, més pressupost per millorar el nostre poble. Fer-se membre de l'associació és també un acte de compromís amb els Calonginos. Junts fem del nostre poble una cosa excepcional.

Michel Paschoud Pache
President

 

 

VINE AL POBLE DE CALONGE

 
Situat al peu del massís de les Gavarres a 2 km.de la costa, la vila de Calonge és el centre cultural i històric del municipi. Cal destacar-ne l’itinerari que recorre el Castell Medieval (s.XII-XIII), l’esglèsia de Sant Martí i el curiós Carrer del Càcul. Podem continuar la passejada per l’entramat de carrers i les seves muralles. 

 
Acosta- t’hi 

Al llarg de l’any es porten a terme tota mena d’activitats de caràcter cultural, comercial, lúdic...., que fan de Calonge un lloc de d’esbarjo ideal.
Cal destacar el programa d’animació turística “Estiu Actiu”, que ofereix múltiples possibilitats d’entreteniment, per a totes les edats, cada estiu de juny a setembre.


Passeja-t’hi   
 

El pla, la muntanya i la costa us presenten la possibilitat de passejar per camins agradables entre vinyes, horts, boscos.....  
Diversos i variats itineraris us proposen recorreguts de gran bellesa per fer-hi excursions a peu en bicicleta i conèixer infinitat d’indrets d’interès natural.
 


Menja-hi   

Una importantíssima oferta de restauració basada en la cuina típica de l’Empordà destaca per les seves especialitats marineres. Les campanyes gastronòmiques ens permeten degustar a cada estació els plats tradicionals de la gastronomia local. Les excepcionals condicions climàtiques del municipi permeten la producció de l’excel·lent i artesanal Vi de Calonge, que no pot faltar a cap àpat.